Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.
Opdrachten met kleine waarde -Small public procurement contracts

Opdrachten met kleine waarde -Small public procurement contracts

Gepost 2016/11/15

De wet van 15 juni 2006 verplicht tot economisch irrationeel  in mededinging stellen van kleine opdrachten. Dat brengt voor alle maar in het bijzonder ook voor kleine privaatrechtelijke aanbestedende overheden nodeloos zeer zware  kosten met zich mee  De nieuwe wet overheidsopdrachten houdt een kleine verbetering in van de actuele situatie. Maar de oplossing schiet naar onze mening flink te kort, zoals we reeds elders hebben toegelicht op de webstek.

In bijgaand artikel wordt de Belgische situatie vergeleken met de nieuwe Franse wetgeving en de actueel toepasselijke Nederlandse wetgeving, ook wordt de irrationaliteit van de verplichtingen tot mededinging zoals ze nog steeds in de Belgische wetgeving voor deze kleine opdrachten opgelegd is, geïllustreerd aan de hand van een eenvoudig mathematisch model. In vergelijking met de nieuwe Franse en de actuele Nederlandse wetgeving valt op hoe ook de nieuwe Belgische wetgeving overheidsopdrachten betuttelend is in het bijzonder voor de privaatrechtelijke aanbestedende overheden.

Het artikel is in het Engels en wordt kortelings gepubliceerd als één van de twintig beste papers van de IPPC 2016  in Bali.

Delen